2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Metamorfózis – Ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében

A Tatabányai Múzeum állandó kiállítása a történeti ökológia megközelítését alkalmazva azokat a folyamatokat mutatja be, amelyek a környezethez történő alkalmazkodás során a kultúra és a környezet átalakításához vezettek.

A történeti ökológia időben és térben egyaránt sok lehetőséget nyújt környezetünk múltjának bemutatására. A kiállítás az Által-ér és környékének történetét tekinti át az ember jégkorszaki megjelenésétől az 1970-es évekig. 

A látogató a „történelem ösvényén” halad végig, a talaj változása szimbolizálja az időbeli és életmódbeli változásokat:

Hogyan élt az őskori ember a természettel együtt, mindez hogyan változott meg az élelemtermelő gazdálkodás kialakulásával, mit kapott és mit vett el az ember a természettől, illetve hogyan alkalmazkodott hozzá.

Fotó: programturizmus.hu

A látogató a földszintet és emeletet körbejárva a kiindulóponthoz, az érintetlen természethez ér vissza. A kiállítás üzenete szerint az itt élő ember a 20. századig annyit használt a természetből, hogy az képes volt regenerálódni. A 20. századi gyökeres és rendkívül káros változások után azonban vissza kell térnünk a természethez, a vágyott jövő így a korábbihoz hasonló élhető természeti környezetet teremthet.

  • Helyszín: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.
  • További információ: www.tbmuzeum.hu
Neked ajánljuk
Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Madagaszkár – A kaméleonok földje Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream Guinness-rekordot állított fel India a 2018-19-es tigrisszámlálással (videóval)
Tovább a forrásra: magyarmuzeumok.hu
Vissza
Hírfolyam