2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jégzenei fesztivál várja az érdeklődőket az Olasz Alpokban

Színházzá alakítottak egy 2600 méter magasan fekvő iglut az olasz Alpokban, a Vermiglióban lévő létesítményben jégzenei fesztivált rendeznek több mint 60 koncerttel a programban három hónapon át.

A heti négy koncerten a zenészek egytől egyig jégből készült hangszereken játszanak. A 200 fős igluszínházat jégből vájták ki a Tonale-hágónál, egy Lombardia és Trento tartományok határán fekvő alig kétezer fős településen, ahová olyan közönséget várnak, amely dacolva a zord hideggel, párnákat, takarókat visz a síliftekkel megközelíthető színházba.

A jégkunyhó-színházteremben játszani a zenészek számára is kihívás, mivel kesztyűben kénytelenek megszólaltatni az ütőhangszereket, és leheletük gyakran ráfagy a hegedűkre, csellókra, gitárokra. 

A fesztivál alapítója Tom Linhart amerikai művész, aki már tíz éve készít hangszereket jégből, és 2019-ben végre valóra válthatta álmát, hogy jégből csarnokot formáljon a hegytetőn, ahol koncerteket lehet rendezni.

Fotó: Redazione Orobie/youtube.com

A 2019-es fesztiválon dzsessz- és klasszikus koncertekkel várják az érdeklődőket, neves zenészek játszanak azokon a jégből készült hangszereken, amelyeket Tim Linhart alkotott  – számolt be a PRAE.

Neked ajánljuk
Októberben Gyula térségében várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő programsorozat Októberben folytatódik a szabadonbalaton ökológiai-kulturális programsorozata Az űrkutatókat is megihlette a távoli univerzum sejtelmes szépsége Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam