2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megállítható a klímaváltozás?

Határtalan tudás címmel indít rendezvénysorozatot a Közép-európai Egyetem. A rendezvénysorozat első, február 7-én esedékes előadásai a globális felmelegedéssel és annak hatásaival foglalkoznak.

Az ENSZ legfrissebb klímajelentése szerint „alig 10-20 jó évünk van hátra, ha nem avatkozunk be azonnal radikálisan” a klímaváltozást kiváltó tényezők kiiktatásáért – idézi a szervezőket a rendezvény médiapartnere, a Qubit.

Az előrejelzések szerint az évszázad végére állatfajok pusztulhatnak ki, az emberiséget megtizedelő járványok, éhezés és extrém szegénység ütheti fel a fejét, nem szólva arról, hogy teljes országokat moshat el a víz a világtengerek megemelkedett szintje miatt.

 A szakértők február 7-én 18 órától azt járják majd körül, lehetséges-e még, és ha igen, hogyan lehet megállítani a globális felmelegedést.

Fotó: Central European University/youtube.com

A témáról előadó szakemberek:

Ürge-Vorsatz Diána fizikus, az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke, a CEU oktatója szerint azonnali lépésekkel még megállítható a felmelegedés, a további katasztrófának elejét lehet venni.

Körösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője azt segít majd körbejárni, milyen hatásai vannak a politikai döntéseknek és beruházásoknak.

Nagy Réka, az Ökoanyu blog írója pedig olyan hétköznapi megoldásokkal ismerteti meg a közönséget, amelyekkel ki-ki egyénileg is hozzájárulhat a klímaváltozás mérsékléséhez.

  • Időpont: 2019. február 7. 
  • Helyszín: 1051 Budapest, Nádor utca 15. – CEU Auditorium
  • A rendezvény regisztrációköteles.
Neked ajánljuk
Már meg lehet nézni a debreceni állatkert vöröspanda-hímjét (képgalériával) Szárba szökkenő jókívánságok Miniatűr csendéletekben megálmodott gigantikus katasztrófák Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét Adomány a Szent Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam