2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kibővült tartalommal jön májusban a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára nemcsak az ország, hanem a régió egyik legnagyobb filmes és természet-, illetve környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett. Az idén május 24–26. között sorra kerülő ötödik fesztivál mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével.

A fesztivál és kísérőrendezvényei egy sikeres, komplex programmá nőtték ki magukat, amiben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Már nemcsak egy nemzetközi filmszemle, hanem egy nemzetközi természet- és környezetvédelmi fesztivál kerül megrendezésre Gödöllőn.

Trash Art Magyarország
Fotók: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

A fesztivál célja, hogy ráirányítsa  a figyelmet: a természet- és környezetvédelem hatékonyságának fokozása mára civilizációnk fennmaradásának feltételévé vált.

Minden művészeti ágat megszólító pályázataival, profi és amatőr művészek, valamint a fiatalok bevonásával minden évben friss alkotásokat generál, melyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, arra reflektálnak, miközben környezettudatosságra és a természet szeretetére nevelnek.

A 2019-es év kiemelt témája „A VÍZ”.

A fesztivál vázát a filmszemlék és a természet- és környezetvédelmi vásár adják. Programjában kiemelt szerepet kapnak a természetfilmek, az animációs filmek és a dokumentumfilmek, így a család minden tagja az érdeklődésének megfelelő alkotásokat nézhet, a vásárban pedig kikapcsolódhat a szakmai partnerek bemutatóin vagy a játszóházakban.

Megtekinthető lesz Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, lesz Varázslatos Magyarország, Ember és Természet diák, valamint térségi fotósok kiállítása, Trash Art Magyarország 2019 szoborpark, esténként pedig a Jam for Nature zenei tehetségkutató, valamint meghívott előadók produkciói várják a látogatókat. Akik a koncertek után is a helyszínen maradnak, különleges élményben lesz részük, mert szabadtéren, egy óriási LED-falon a díjnyertes természetfilmeket vetítik.

Reinhoffer István: Bőgés utáni csendélet

Az idei év újdonságai: fesztivál-vízesés; Fülig Jimmy, Piszkos Fred és barátaik véleménye a klímaváltozásról; Öveges professzor makettverseny és kiállítás; PET-race, vagyis PET-autók versenye; PET-hajó közösségi építése; „Érezd a vidéket! – kaland az érzékeinkkel”, természetismereti és ügyességi versenyek gyerekeknek; kreatív játszótér; környezetismereti szabadulószobák.

A fesztivál két évforduló előtt is tiszteleg: idén 50 éves a Pilisi Parkerdő Zrt., és indulásának 40. évfordulóját ünnepli a kultikus „Másfélmillió lépés Magyarországon” sorozat.

A fesztivál fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Neked ajánljuk
Amerika vad évszakai – Tél (természetfilm) Latin-Amerikában hódít az elektronikus zenébe szőtt természet Ez a magyar márka megmutatta, miként lehet divatos és fenntartható kollekciót tervezni Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam