2019. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet határai – meddig használhatjuk (ki)?

A Háló Közösségi és Kulturális Központ „Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben” címmel előadássorozatot indít. 

Az ökológiai válság kialakulásában jelentős szerepet játszott a természet és a társadalom szétválasztása, ami hozzájárult a természeti erőforrások piaci elveken alapuló felhasználásához és a természeti határainak figyelmen kívül hagyásához.

Ennek a modern korban bekövetkezett változásnak az egyik következménye, hogy az emberiség egésze túllépte már azt a határt, amely a természet és a társadalmak zavartalan működését hosszú távon lehetővé teszi.

Az előadásban arról lesz szó, hogy a különböző országok és a különböző társadalmi csoportok milyen mértékben sértik meg a természet törtvényeit, és arról, hogy ma Magyarországon milyen lehetőségeink vannak a törvénysértés csökkentésére, illetve megszüntetésére.

Az előadó Antal Z. László, az MTA TK Szociológiai Intézetének tudományos főmunkatársa.

Az előadás 45 perces, majd ezt követően kis csoportokban, egy feladat segítségével mélyítik el tudásukat a hallgatóság tagjai. Megtudhatják, hogyan számoljuk ki az életmódunk okozta szén-dioxid-kibocsátást, és azt is, hogy ez miként befolyásolja Földünk egészségét.

  • Regisztráció: https://goo.gl/forms/YAOzPcA2mJT16vpi2
  • Időpont: 2019. február 20., 18:00-20:00
  • Helyszín: Háló Közösségi és Kulturális Központ – S4
  • Semmelweis u. 4., Budapest, Hungary, 1052

Neked ajánljuk
Óriási sikert aratott Európában a magyar Vadonleső Program kezdeményezés Hulladékból terminátor Felesleges göncök új köntösben Hamburgban nem humbug a klímavédelem Wizz Air: ki kell tiltani a business osztályt a rövid távú légi közlekedésből
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam