2019. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet határai – meddig használhatjuk (ki)?

A Háló Közösségi és Kulturális Központ „Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben” címmel előadássorozatot indít. 

Az ökológiai válság kialakulásában jelentős szerepet játszott a természet és a társadalom szétválasztása, ami hozzájárult a természeti erőforrások piaci elveken alapuló felhasználásához és a természeti határainak figyelmen kívül hagyásához.

Ennek a modern korban bekövetkezett változásnak az egyik következménye, hogy az emberiség egésze túllépte már azt a határt, amely a természet és a társadalmak zavartalan működését hosszú távon lehetővé teszi.

Az előadásban arról lesz szó, hogy a különböző országok és a különböző társadalmi csoportok milyen mértékben sértik meg a természet törtvényeit, és arról, hogy ma Magyarországon milyen lehetőségeink vannak a törvénysértés csökkentésére, illetve megszüntetésére.

Az előadó Antal Z. László, az MTA TK Szociológiai Intézetének tudományos főmunkatársa.

Az előadás 45 perces, majd ezt követően kis csoportokban, egy feladat segítségével mélyítik el tudásukat a hallgatóság tagjai. Megtudhatják, hogyan számoljuk ki az életmódunk okozta szén-dioxid-kibocsátást, és azt is, hogy ez miként befolyásolja Földünk egészségét.

  • Regisztráció: https://goo.gl/forms/YAOzPcA2mJT16vpi2
  • Időpont: 2019. február 20., 18:00-20:00
  • Helyszín: Háló Közösségi és Kulturális Központ – S4
  • Semmelweis u. 4., Budapest, Hungary, 1052

Neked ajánljuk
Gyereknapi hétvégével indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete a Tőserdőben Gyereknapi hétvégével indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete a Tőserdőben Faölelési rekord született az erdők világnapján A Tesco és a Mars az élelmiszer-pazarlás ellen In Nomine Terra Calens – A melegedő Föld nevében
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam