2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miért létfontosságú egy talpalatnyi oázis a városokban?

A Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben című előadássorozat hetedik darabja arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mit tehetnek a helyi (kis)közösségek a települések zöldterületeinek és az itteni biológiai sokféleség védelmének érdekében.

A Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben c. előadássorozat hetedik alkalmának előadója, Tarjányi Nikolett biológus, környezeti nevelő, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, a Kisközösségi Program önkéntese az előadás témájával kapcsolatban így fogalmazott:

„Itt az idő, hogy eldöntsd, a Föld barátja vagy ellensége szeretnél-e lenni. Itt az idő, mert az európai rovarfauna drasztikusan és folyamatosan szegényedik, ami igen aggasztó, hisz vadon élő növényeink és a legfontosabb kultúrnövényeink jelentős része rovarbeporzású. Így egy-két évtizeden belül nem lesz zöldség és gyümölcs az asztalunkon. Itt az idő, mert Európa és hazánk édesvízkészletének több mint fele erősen szennyezett, így a század végére nem folyik majd tiszta víz a csapunkból. Itt az idő, hisz azon túl, hogy a természet – és ez akár egy városi zöld oázis is lehet – nélkülözhetetlen az élelmiszereink, tiszta vizünk vagy akár az egészséges városi klíma miatt, elengedhetetlen testi és lelki egészségünk megőrzése érdekében is. Előadásomban arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy mit tehetnek a helyi (kis)közösségek a települések zöldterületeinek és az itteni biológiai sokféleség védelmének érdekében.”

  • Időpont: 2019. április 1. 18:00–20:00
  • Helyszín: Háló Közösségi és Kulturális Központ – S4
    1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
  • Az esemény Facebook-oldala: www.facebook.com/events/252902658925001/
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam