2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyon zöld nap: tematikus gyerekprogram

A B32 Galéria és Kultúrtér április 14-én különböző művészeti ágak felől közelít a fenntarthatóság és a tudatos fogyasztás kérdéseihez: a gyerekeket mese, színház, zene, alkotófoglalkozás és illusztrációs kiállítás várja, és mindegyik „nagyon zöld” lesz.

Az eseményt a Csirimojó Kiadó egyedi hangulatú mesekönyvének főhőse, Gréta, a tenger legszebb hangú énekese indítja, a róla szóló mesét Simkó Katalin olvassa fel. A tengermélyi történetben Gréta, a népszerű énekes egyik napról a másikra elveszíti a hangját. A doktor néninél szembesül azzal, hogy sok társa szenved különböző bajoktól, lenyelt műanyag zacskótól, kicsorbult cápafogaktól, és minden betegség a tengerbe kerülő műanyagszemétre vezethető vissza.

A mese a közösség megtartó és sorsformáló erejére irányítja a figyelmet, a tenger lakói összefognak, és közösen tisztítják meg az otthonukat, a szemetet visszahordják a szárazföldre a valódi felelősökhöz, az emberekhez.

A Trezor Galériában az esemény ideje alatt látogatható pop-up kiállításon az Egérke enciklopédiája című könyvük főhősének felfedezéseibe is beleshetnek a résztvevők. A felolvasást követő alkotófoglalkozáson a mese tengeri világát a Cellux Play segít műanyaghulladékból újraalkotni.

Fotó: B32 Galéria és Kultúrtér‎/facebook.com

A foglalkozás végén az alkotásban elmélyült gyerekekhez meglepetésvendégek érkeznek: két kukás, Laci bácsi és Bence, az InSite Drama és a Kerekasztal Társulás Színházi Nevelési Központ komplex színházi nevelési előadásának, az Az óriás ölelésének hősei.

A Nagyon Zöld Napot egy közismerten Nagyon Zöld Zenekar, a tudatos fogyasztás gyerekhimnuszát, a Rózsi néni, sok a szatyor! című dalt jegyző, nemsokára új albummal jelentkező Hahó Együttes zárja.

Neked ajánljuk
Levendulás-templomos geotúra Dörgicsén Levendulás-templomos geotúra Dörgicsén A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam