2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indul a Fülemülék éjszakája programsorozat

Április végén indul és egy hónapon át tart majd a Fülemülék éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében az ország több pontján lehet majd hallgatni a fülemülék énekét, több helyszínen pedig madárgyűrűzést is tartanak az állatvédők.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg a programsorozatot, amelynek keretében május végéig többnyire lakott területeken vagy ezek határában várják a szakemberek a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemüléket. Több helyszínen gyűrűzést is tartanak, így néhány példányt kézbe is lehet majd venni – számolt be az egyesület közleménye alapján az MTI.

Fotó: Frebeck/Wikimedia Commons

Magyarországon a lakott területek bokrosaiban is gyakorinak számít a világ egyik legszebb hangú énekesmadara.

Ez a veréb méretű, barnás felsőtestű, vöröses farkú madár nemcsak kilométernyi távolságra is elhallatszó hangereje és énekének változatossága miatt híres, de az is különleges benne, hogy a hímek éjszaka is énekelnek. 

Az első madarak már április első felében megérkeznek, a többség azonban április végén és május elején éri el Magyarországot. A Fülemülék éjszakája helyszíneinek folyamatosan frissülő listája az MME honlapján, a kiemelt hírek között található.

Neked ajánljuk
Csopaki csatangolás kövek, malmok és pincék bűvöletében Csopaki csatangolás kövek, malmok és pincék bűvöletében Már meg lehet nézni a debreceni állatkert vöröspanda-hímjét (képgalériával) Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam