2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Levendulanapok a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

Szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében koncertekkel, előadásokkal, népzenei és néptáncbemutatókkal, gyerekműsorokkal, növényvásárral, kézműves termékekkel és gasztronómiai ínyencségekkel várják az érdeklődőket.

Az arborétum gyógynövény- és fűszerkertjében tízféle levendulát csodálhatnak meg a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Németh Anikó, az egyetemi füvészkert igazgatója az MTI-nek elmondta: kifejezetten arra törekszenek, hogy mindig új, a vendégek számára is jól megkülönböztethető fajokat szerezzenek be.

A kétnapos rendezvény minden korosztály számára kínál vonzó programot:

Az előadásokon szó lesz a levendula, a gyógy- és fűszernövények jótékony hatásairól, az érdeklődők megismerhetik a szappankészítés és a méhészkedés rejtelmeit.

A hétvégén fellépnek többek között a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Petruska András, Benedekfi István és Zoltán, a Terebes zenekar, a JaMese zenekar, a Sun City Singers Jazz Quartet, Ónodi András Máté, Szondi Péter és Kovács András, a Szegedi Fagott Négyes, a Suhancok táncegyüttes és a Cuháré Táncműhely. A gyerekeket pedig a Grimm-busz színház és a Haramia együttes zenés meséi szórakoztatják.

  • Időpont: június 29––30.
  • Helyszín: SZTE Füvészkert
    Szeged,Lövölde u. 42. 
  • További információk: www.szegedilevendula.hu
Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Halloween Esti séta az Állatkertben Halloween Esti séta az Állatkertben Alig egy hónap múlva kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó Vállalatok a körforgásos gazdaságban – konferencia 2022-től csak villanybuszok beszerzését támogatja a kormány
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam