2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A bazaltbarlangoló krátertavas és a Tálodi szerzetesek

A Művészetek Völgye Fesztivál keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság július 21-én két, egymásba kapcsolható geotúrát is szervez Puláról.

A Bazaltbarlangoló krátertavas geotúrán a felnőttek és gyerekek egyaránt élményszintű ízelítőt kaphatnak az egykor Pula környékén is tomboló tűzhányók korából. Egy látványos robbanásos bazalt sziklafal tövében a szervezők életre keltik a vulkánikreket, majd be is merészkedhetünk velük a hajdani krátertóba! A bibliapapír-vékonyságú rétegek megőrizték a millió évekkel ezelőtti élőlények maradványait, melyekről sok érdekességet hallhatunk és láthatunk!

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park/facebook.com

A Geotúra a Tálodi szerzetesek nyomában címmel induló túra keretében a Vázsonyi-sédet és az ősi római út nyomvonalát követjük. Az út során rátalálunk a tálodi szerzetesek hajdani tavának medrére, majd a patak különleges mésztufa lépcsőire, végül a fák országából a középkori háromlyukú hídon át térhetünk vissza Pulára. Grátisz túraszakasz: egy gyönyörű kilátópont meghódítása.

  • Találkozási hely: Pula, buszmegálló (GPS: 46.997466,17.648077)
  • Első geotúra dátuma és időpontja: 2019. július 21. vasárnap; 09:00 óra;
    hossza: 5 km
  • Második geotúra dátuma és időpontja: 2019. július 21. vasárnap 12:00 óra; várható időtartama: 3,5 óra
  • Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben vagy telefonon. Geotúra-vezető: Sárdy Julianna, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: sardy1@bfnp.hu
  • Jegyárak: felnőtt 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő
  • További információ: magyarnemzetiparkok.hu
Neked ajánljuk
Sokakat csábít az Alföldre a tanyasi élet természetközeli nyugalma Balkon fanatik – Fotópályázat Absztrakt képeken az olvadó gleccserekből áradó aggodalom A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra Nincs apelláta: zöldbe borul az osztrák főváros
Tovább a forrásra: magyarnemzetiparkok.hu
Vissza
Hírfolyam