2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság ügye az idei Szigeten

A Love Revolution Special programsorozat keretében a közönség olyan performance-okkal és rövid felszólalásokkal is találkozhat a nagyszínpadon, amelyek a jelenleg zajló társadalmi változásokra és a kollektív felelősségre hívják fel a figyelmet.

A Sziget két éve hirdette meg a Love Revolution kampányt, zászlajára tűzve a fenntarthatóság fontosságát, az emberi jogokat, elítélve a háborút és a fegyverkezést, szót emelve a bőrszín, vallás vagy nemi identitás miatti kirekesztés ellen.

Az idei programban szerepel többek között Al Gore, az Egyesült Államok volt alelnöke, a Climate Reality Project elnevezésű civil szervezet alapítója, aki videóüzenetben közvetíti gondolatait, szavait pedig Rosa Anders és Milan van der Meulen aktivisták erősítik a helyszínen Az Igazság 10 percben című előadásukkal.

A fesztiválozók meghallgathatják Jane Goodall világhírű főemlőskutatót, ENSZ-békenagykövetet és környezetvédőt is.

A Love Revolution vendége lesz Emi Mahmoud költő, aktivista és az UNHCR jószolgálati nagykövete is, aki egykori menekültként sorstársai és a hátrányos helyzetű közösségekben élők helyzetére igyekszik felhívni a figyelmet.

Dakota és Nadia svájci táncművészek koreográfiája a családon belüli erőszak kérdését járja körül, a hátrányos helyzetű és menekült gyerekek számára ingyenes zenei oktatást biztosító SUPERAR program kórusa pedig közös éneklésre hívja majd a nagyszínpad közönségét.

A program keretében fellépők részletes listája a szigetfestival.com oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Otthonról is körbenézhetünk az Aggteleki-cseppkőbarlangban Emma csöndje – online premiert tart a Kolibri Színház Elpusztult a világ egyik legritkább madara A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam