2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság ügye az idei Szigeten

A Love Revolution Special programsorozat keretében a közönség olyan performance-okkal és rövid felszólalásokkal is találkozhat a nagyszínpadon, amelyek a jelenleg zajló társadalmi változásokra és a kollektív felelősségre hívják fel a figyelmet.

A Sziget két éve hirdette meg a Love Revolution kampányt, zászlajára tűzve a fenntarthatóság fontosságát, az emberi jogokat, elítélve a háborút és a fegyverkezést, szót emelve a bőrszín, vallás vagy nemi identitás miatti kirekesztés ellen.

Az idei programban szerepel többek között Al Gore, az Egyesült Államok volt alelnöke, a Climate Reality Project elnevezésű civil szervezet alapítója, aki videóüzenetben közvetíti gondolatait, szavait pedig Rosa Anders és Milan van der Meulen aktivisták erősítik a helyszínen Az Igazság 10 percben című előadásukkal.

A fesztiválozók meghallgathatják Jane Goodall világhírű főemlőskutatót, ENSZ-békenagykövetet és környezetvédőt is.

A Love Revolution vendége lesz Emi Mahmoud költő, aktivista és az UNHCR jószolgálati nagykövete is, aki egykori menekültként sorstársai és a hátrányos helyzetű közösségekben élők helyzetére igyekszik felhívni a figyelmet.

Dakota és Nadia svájci táncművészek koreográfiája a családon belüli erőszak kérdését járja körül, a hátrányos helyzetű és menekült gyerekek számára ingyenes zenei oktatást biztosító SUPERAR program kórusa pedig közös éneklésre hívja majd a nagyszínpad közönségét.

A program keretében fellépők részletes listája a szigetfestival.com oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Mesékkel az egyetlen Földért – klímatudatos beszélgetőkör Korcsolyázók a befagyott Pécsi-tavon (képgaléria) Megjelent a zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam