2020. június 1., Tünde
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A „gyüttmentek” nem hagynak hátra hulladékot

A Szekszárd melletti Sötétvölgyben megrendezésre kerülő Gyüttment fesztiválon csak olyan szemetet termelnek a résztvevők, amit komposztálni lehet. A programok nagy része is a környezettudatosságot járja körül.

Augusztus 22–25 között ötödik alkalommal rendezik meg a Gyüttment fesztivált a Szekszárd melletti Sötétvölgyben. A rendhagyó, környezettudatosságra épülő rendezvénysorozaton különféle workshopokkal kerülhetnek közelebb a látogatók a nulla hulladék szemlélethez, természetes építészeti vagy gazdálkodási tudásra tehetnek szert, de számos akusztikus koncertet is meghallgathatnak.

A nulla hulladék szemléletű rendezvény koncepcióját először a Gyüttment fesztivál valósította meg az országban, azóta pedig az esemény védjegyévé is vált.

Ennek mentén a programok négy napja alatt a résztvevők lehetőség szerint semmilyen hulladékot nem termelnek, vagy csak olyat, amelyet komposztálni is tudnak.

Fotó: Gyüttment fesztivál/facebook.com

A Gyüttment Fesztivál résztvevői megismerkedhetnek és kapcsolódhatnak vidéken újrakezdőkkel, az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata. Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, melyet a vidéken élők őriznek, ápolnak, és mindenki megismerheti az ökotudatos létezéshez kapcsolódó legújabb vívmányokat is.

Mindezt egy olyan eseményen, ahol közösséget alkotva a látogatók együtt keresik a válaszokat a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre.

Neked ajánljuk
Körforgásos gazdaság webinárium Rafinált táskákkal dicsérik a raffiát Mire nem jó egy fémhordó! Az EU-ban az áram több mint fele klímabarát volt tavaly Több hónap csapadéka hiányzik a föld termőrétegéből
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam