2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál

Csaknem száz rendezvénnyel várja a családokat Pécsen a Zsolnay Örökségkezelő ingyenes nyárbúcsúztató fesztiválja, amelyet augusztus 23. és 25. között tartanak immár nyolcadik alkalommal a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján egyebek mellett koncerteken, színházi előadásokon, foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők. Gryllus Vilmos biciklizős dalokat fog énekelni, a Rutkai Bori Banda interaktív mesekoncertet tart bábokkal, de fellép Bíró Eszter, a Kokopelli Jazz Matiné, Bolba Éva és a JAZZterlánc is.

A Szamárfül fesztiválon idén kiemelt figyelmet kap a környezettudatos szemléletmód is, így a Készíts tengeri szörnyet! című foglalkozáson műanyaghulladékból, zacskókból, flakonokból, kupakokból készíthetnek tengeri állatokat a gyerekek és szüleik.

Fotó: Szamárfül Családi Fesztivál‎/facebook.com

Az újrahasznosításról szól a Hulladékékszer workshop, a további kézműves foglakozásokon pedig lesz papírzacskó-bábkészítő foglalkozás, mandalakészítő workshop és zoknibáb-készítő workshop is.

A háromnapos rendezvény megnyitóján átadják a Zsolnay Kulturális Negyed új, integrált játékokkal is bővített játszóterét, amely befogadó játékelemeket is tartalmaz, így sérült és ép gyermekek együtt játszhatnak.

Az eseményről bővebb információk a www.szamarfulfesztival.hu oldalon olvashatók.

Neked ajánljuk
Már meg lehet nézni a debreceni állatkert vöröspanda-hímjét (képgalériával) Madagaszkár – A kaméleonok földje Úgy tűnik, a ragadós dallamok a madárfüleknek sem ismeretlenek A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is Kárpátalján hosszú távú hulladékkezelési projekt készül
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam