2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Művészettel a klímatudatosságért

Áfra János és Závada Péter új mozgalmat indított el, hogy a magyar művészek közreműködésével minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófa és az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára.

Mindenki úgy hívja föl a figyelmet a klímakatasztrófára, ahogy tudja. A művészek a munkájukkal képesek a legszélesebb körben hatni. A „Művészek a klímatudatosságért” nevű projekt célja, hogy minél több terület képviselői fejezzék ki gondolataikat, érzéseiket az ökokrízissel kapcsolatban, és csatlakozzanak a mozgalomhoz. 

A szervezők először a szépírókat szólították meg, hogy vegyenek részt egy felolvasáson saját, valamelyest a témához kapcsolható verseik, prózáik előadásával.

Robert Smithson: Spiral Jetty (1970) Fotó: Művészek a klímatudatosságért #1/facebook.com

Ezen az alkalmon Áfra János, Bende Tamás, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Kerber Balázs, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Terék Anna, Varga Zoltán Tamás és Závada Péter olvas fel. A felolvasás mellett egy a klímakrízissel foglalkozó kerekasztal-beszélgetés is megvalósul Horváth Márk és Lovász Ádám filozófusok részvételével.

  • Időpont: 2019 szeptember 19-én 20 órától
  • Helyszín: Trafó – Kortárs Művészetek Háza 
    Cím: Budapest, Liliom u. 41., 1094
  • Belépés: A programra a belépés ingyenes, viszont a szervezők minden vendégtől azt kérik, hogy egy klímatudatos fogadalommal távozzanak az estről.
  • További információ: www.facebook.com/events/1153450578184743/
Neked ajánljuk
Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza Műalkotások készülnek a Csomolungma meredélyein összegyűjtött szemétből Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam