2021. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Globális problémákkal foglalkozik az idei PLACCC Fesztivál

Mennyire vagyunk érzékenyek vagy egyáltalán tudatában olyan világméretű problémáknak, mint a társadalmi-faji egyenlőtlenségek vagy a klímaváltozás? Hogyan nézünk szembe a természeti környezetünk nem is annyira távoli jövőben bekövetkező radikális változásával? – többek között ezekre a kérdésekre keresnek válaszokat a fesztivál szervezői és a részt vevő művészek.

Provokatív, elgondolkodtató, játékos programokkal és akciókkal várja az érdeklődőket keddtől szeptember végéig Budapest különböző pontjain a nemzetközi PLACCC Fesztivál – írja a hirado.hu.

A köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató fesztivál szervezői számos, változatos művészeti ágakhoz kapcsolódó alkotással várják az érdeklődő közönséget, mint

„a társadalmi-faji elfogadást és kirekesztést feszegető részvételi előadás, a klímaváltozás miatt évtizedeken belül víz alá kerülő holland sziget emlékezetét Budapestre hozó disztópikus installáció, a lehetséges világvégékkel foglalkozó városi játék.”

A 2019-es PLACCC Fesztivál fókuszában a nemzetközi együttműködések és a művészeti egyetemek diákjainak produkciói állnak, de a szervezők olyan fiatal magyar művészeket is meghívtak, akikkel már több éve együtt dolgoznak.

A művészeti egyetemekkel folyó együttműködés keretében idén a MOME Építészeti Intézetének diákjai, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg szakos hallgatói mutatkoznak be a fesztiválon.

A fesztivál részletes programja a www.placcc.hu oldalon olvasható.

Neked ajánljuk
Onine előadás a tyúktartás, a méhlegeltetés és a komposztálás rejtelmeiről Onine előadás a tyúktartás, a méhlegeltetés és a komposztálás rejtelmeiről 2020 három percben – az Ausztrál Antarktisz Program (videó) Nehéz versenyezni a kínai napelemekkel Vissza a vadonba
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam