2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyszerűsítsük együtt az életünket

A minimalista életmódot népszerűsítő és hulladékmentes Simplicity Fesztiválon bárki megtapasztalhatja, hogyan teheti teljesebbé az életét tudatosabb digitális jelenléttel. 

A Simplicity Fesztiválon idén egy olyan jelenség kerül a fókuszba, ami sokunkat foglalkoztat: ez a digitális minimalizmus, vagyis online jelenlétünk hatása énképünkre, kapcsolatainkra, közösségeinkre.

Az esemény szervezői vallják, hogy akkor tudunk jó döntéseket hozni az online és offline térben egyaránt, ha ismerjük a mozgatórugóinkat, tudjuk, hogy mi az, ami valóban fontos számunkra, mi tölt fel, mennyi az elég. 

Fotó: SimpliCity Fesztivál 2019/facebook.com

A fesztiválon izgalmas előadásokon és workshopokon térképezhetjük fel, hogy mi jelent valódi értéket számunkra: hallhatunk a FOMO (félelem a lemaradástól) témáról, arról, hogy mennyire technológiafüggő társadalomban élünk. Szó lesz a digitális függőségről és arról is, hogyan őrizzük meg egyensúlyunkat az online térben. Akiket pedig az anyagi egyszerűség témája mozgat meg, praktikus minimalista tanácsokat kaphatnak, ha rendszerezni szeretnék otthonukat, és megszabadulni a felesleges tárgyaktól.

A SimpliCity Fesztiválon megtudhatjuk, 

  • hogyan legyünk tudatosan jelen a digitális térben,
  • hogy valóban boldogítanak-e a tárgyak,
  • hogyan vásároljunk tudatosan,
  • hogyan szelektáljunk,
  • hogyan bánjunk tudatosan a pénzünkkel,
  • hogyan osszuk be az időnket úgy, hogy a tevékenységeink valójában feltöltsenek bennünket, és építsék társas kapcsolatainkat. 

A meghívott előadók – ismert szakértők, népszerű bloggerek – személyes tapasztalataikat osztják meg arról, hogyan egyszerűsítsünk, lassítsunk, hogyan tehető teljesebbé az élet kevesebbel, hogyan legyünk egyszerűen jól, és teremtsünk élhetőbb világot magunknak és gyermekeinknek. 

Időpont: 2019. október 4–5.
Helyszín: The Studios (1064 Budapest, Vörösmarty utca 38.)
További információ: simplicityfest.hu

Neked ajánljuk
Irány a vízpart! – Duna-parti szabadstrandok Irány a vízpart! – Duna-parti szabadstrandok Pitypangabronccsal járná a fenntarthatóság útját a Continental A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam