2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi lesz veled, klíma?

A szeptember 20. és 27. között Budapesten megrendezésre kerülő Klímahét programjai a klíma- és ökológiai katasztrófa jelensége és megoldási lehetőségei köré szerveződnek. 

A szervezők számos különböző programmal készülnek, a figyelemfelhívó megmozdulások mellett ismeretterjesztő beszélgetésekre is sor kerül, a programsorozatot pedig a III. Globális klímasztrájk zárja.

A Klímahét célja, hogy felhívja a figyelmet az ökológiai és klímaválságra, illetve ismeretet adjon át az ezzel kapcsolatos témákról és kérdésekről az érdeklődőknek.

Az rendezvény keretében elhangzó előadások ilyen kérdésekre keresnek/adnak választ:

  • Lángol az amazonasi esőerdő: miért érint ez minket? 
  • Mélyadaptáció – hajtóerő vagy tévút?
  • Szolidáris gazdaság: válasz az ökológiai-társadalmi válságra?
  • Klímapara – hogyan éljük túl, hogy lehet, hogy nem éljük túl?

A programsorozatot a Fridays For Future és az Extinction Rebellion magyarországi csoportjai szervezik, de emellett olyan szervezetek is készülnek programokkal, mint a Greenpeace Magyarország vagy a WWF Magyarország.

További információ: facebook.com/events/1495806630566931

Fotó: Klímahét Budapest | Climate Week Budapest/facebook.com
Neked ajánljuk
Áder János: tudatosabban, körültekintőbben kell bánni a környezetünkkel Amikor a találékonyság és a természet találkozik: szél hajtotta szörnyetegek ejtenek ámulatba Hollandia tengerpartjain Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Áder János: fel kell készülni a Covidnál súlyosabb válságokra is Trópusi vihar pusztít Vietnamban
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam