2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos rendezvénysorozat a táj nemzetközi napja alkalmából

Az Európa Tanács kezdeményezésére az Európai Táj Egyezmény megnyitásának napját 2017-től Európa-szerte a táj nemzetközi napjaként ünneplik. Október 20-án Magyarországon is változatos programok hívják fel a figyelmet a magyar táj értékeire és védelmének fontosságára.

A klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez szükség van a táj és a víz kapcsolatának javítására, amely a lakosság, az agrárium és az önkormányzatok összefogásával valósulhat meg. Ebben segítenek az agrártárca és a Belügyminisztérium mintaprojektjei, amelyeket a világnap keretében közelebbről is megismerhetnek az érdeklődők – fogalmaz az Agrárminisztérium közleménye.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kezdeményezésére a vízügyi igazgatóságok olyan projektek eredményeit mutatják be a helyben érintetteknek, amelyben a beavatkozások figyelembe veszik a táj komplexitását, természeti és kulturális értékét egyaránt őrizve járulnak hozzá az emberi jóllét növekedéséhez.

Fotó: pixabay.com

A nemzeti park igazgatóságok és a natúrparkok immár hagyománynak tekinthető módon terepi programokkal, túrákkal, tájsétákkal várják az érdeklődőket, ahol

a táj jellegzetességeit megtapasztalva kerülhetünk közelebb az adott táj természeti és kulturális értékeihez.

Pénteken nyílik meg az esztergomi Duna Múzeum új állandó kiállítása, a VÍZEUM, amely a víz és az ember kapcsolatát eddig soha nem látott módon mutatja be. A múzeum nyílt napot tart a táj nemzetközi napján, akkor a VÍZEUM kiállítás, a múzeum Látványtára és Galériája ingyenesen látogatható lesz.

Neked ajánljuk
Elpusztult a világ egyik legritkább madara Videó a fővárosi állatkert párduchölgyéről Bájos videoklip zengő torkú erdőlakókról Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam