2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közeledik a Földtudományos forgatag

A forgatagon a közönség találkozhat a földtudományi kutatással foglalkozó intézményekkel, megismerkedhet ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a geofizikusok különleges eszközeivel és a szénhidrogén-kutatás érdekességeivel.

Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúraajánlatokkal várják az érdeklődőket. Az Utazó Planetárium az univerzum rejtelmeibe kalauzolja el az érdeklődőket, a kisebbeket a standokon megannyi érdekes foglalkozás, geojátszóház várja:

Évmilliók története ősmaradványok, ásványok, kőzetek képében –megfoghatóan, kéz­közel­ben.

A Forgatag megnyitóján kerül bejelentésre a 2020. Év ásványa és év ősmaradványa szavazás eredménye. Szombaton lehet nevezni a II. Geosütisütő versenyre (a verseny kiírása itt olvasható) amelynek eredményhirdetése 15 órakor kezdődik a kupolacsarnokban.

  • Időpont: november 9–10. (szombat–vasárnap)
  • Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.
  • Belépődíj: dolgozóknak: 800 Ft, tanulóknak és nyugdíjasoknak 400 Ft, 6 éves korig és 70 év fölött a látogatás ingyenes
  • További információ: foldtan.hu, facebook.com/FoldtudomanyosForgatag
Fotó: Földtudományos Forgatag/facebook.com
Neked ajánljuk
Már meg lehet nézni a debreceni állatkert vöröspanda-hímjét (képgalériával) Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak A természet alkotásainak törékeny szépsége is lehet kézzelfogható Drámaian nőtt a fakitermelés az uniós országokban Adomány a szegedi Klinikai Központ dolgozóinak
Tovább a forrásra: foldtan.hu
Vissza
Hírfolyam