2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyen az ünnepi készülődés „lassú” és békés!

A karácsonyi előtti rohanás helyett az élményekre, a művészetekre és a környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt november 30. és december 24. között a Budapest öt tematikus utcájának összefogásával létrejött SlowXmas programsorozat.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által is támogatott kezdeményezéshez a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a VII. kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) csatlakozott – írja az MTI.

A rendezvénysorozat november 30. és december 24. között mindennap koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, workshopokkal és egyéb programokkal jelentkezik.

A karácsonyi készülődést környezetbarát csomagolási technikákat bemutató workshopokkal, valamint SlowXmas textilszatyrokkal is támogatják, de a SlowXmas az adományozásra és a jótékonykodásra is számos lehetőséget kínál.

A Ráday utcában a bor és a csokoládé kerül előtérbe, december 6-án a Deák-palota tetejéről ereszkedik le a Mikulás, a Fashion Street többek között gyermekkoncertekkel készül, a Bartók Béla Boulevard-on pedig a művészeteken, finom borokon és kávékon lesz a hangsúly.

Fotó: bevasarloutca.hu

Ismét lesz Szauna-sziget a Gárdonyi téren, ahogy a Könyv Cserebere elnevezésű jótékonysági akció sem marad el. A Falk Art&Antique Streeten kiállítások, képzőművészeti és iparművészeti munkák várják az érdeklődőket, de a programok között szerepel a csoportos meseterápia és a szórakoztató rocktörténet is.

A SlowXmas részletes programja a bevasarloutca.hu/slowxmas honlapon érhető el.

Neked ajánljuk
Elpusztult a világ egyik legritkább madara Bájos videoklip zengő torkú erdőlakókról A varázslatos téli Hargita és a Bucsin-tető (képgaléria) Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam