2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kedvezményekkel várja a látogatókat év végén a Nyíregyházi Állatpark

Kedvezményesen válthatnak belépőt a Nyíregyházi Állatparkba a látogatók év végén abból az alkalomból, hogy idén lett tízéves az indonéz szigetvilágot és az óceán élővilágát bemutató Zöld Piramis.

A mintegy négyezer négyzetméteres, háromszintes, esőerdőházat és egy félmillió literes akváriumot is magában foglaló épület az első vidéki biodómnak számít az országban, az érdeklődők elefántot, orangutánt, komodói varánuszt és ázsiai rinocéroszt is láthatnak – írja az MTI.

A Zöld Piramis tízéves jubileuma alkalmából december 20. és 30. között féláron lesz látogatható a Nyíregyházi Állatpark, valamint a karácsonyi ünnepek alatt megnyílik a „pillangóerdő” is, amelyben színes trópusi lepkék lesznek megtekinthetők.

Látogatók a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumában 
Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila

A 1,5 milliárd forintba kerülő Zöld Piramis két évig épült, és 2009-ben adták át. A több szakmai díjat elnyerő épület funkcionalitását jelzi, hogy a tervezők az épület látványa és méretei mellett a fenntarthatóságot is szem előtt tartották. A projektösszegből megmaradt pénzből épülhetett meg a Tarzan ösvénye elnevezésű attrakció, a magasban haladó sétányról az Afrikában élő állatokat csodálhatja meg a nagyközönség.

Sosto ZOO – Nyíregyháza Forrás: A Nyíregyházi Állatpark/youtube.com
Neked ajánljuk
Mi történik a napelemparkban, ha nem süt a nap? Videó a fővárosi állatkert párduchölgyéről Bájos videoklip zengő torkú erdőlakókról Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam