2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel

Az érdeklődők Kovács Róbert „Klímaváltozás – pánik és tagadás között” című könyve és Molnár Áron noÁr Levegőt! című dala kapcsán találkozhatnak a szerzőkkel és a téma szakértőivel, hogy közösen nézzenek szembe a klímaváltozás tényeivel.

A három alkalomból álló beszélgetéssorozat első felvonása a tények tisztásázásával, az adatok, trendek megismerésével telik majd. 

Milyen tényeken alapulnak a hosszú távú előrejelzések? Mit mondanak az éghajlatkutatók, hogy közvetíti ezt a média, és mi csapódik le az emberek fejében? Kezdjünk el pánikba esni, vagy keressük a megoldást?

Beszélgetőpartnerek:

Kovács Róbert – a „Klímaváltozás – pánik és tagadás között” című könyv szerzője, meteorológus és éghajlatkutató, aki könyvével a klímaváltozás lényegét, a tudományos hátteret mutatja be a média túlkapásai nélkül.
Dr. Hetesi Zsolt –
fizikus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar tudományos főmunkatársa, óraadó az ELTE TTK-n. Szakterülete az energetikai modellezés és fenntartható rendszerek kutatása, emellett ökológiai elveken alapuló gazdaságot működtet vidéken.
Szőnyi Lídia –
pedagógiai szakpszichológus, óraadó az ELTE PPK-n, a klímakrízis pszichológiájáról és az önkéntes egyszerűségről jelentek meg írásai.
Prof. dr. Tóth Gergely –
a KÖVET Egyesület alapító főtitkára, a Kaposvári Egyetem közgazdászprofesszora, a Valóban Felelős Vállalat és a Gazdasággép című könyvek szerzője, kutatási témája a közgazdasági paradigmaváltás.
Molnár Áron noÁr –
színész, aktivista, A noÁr Mi vagyunk! Nonprofit Kft. alapítója, dalszövegeivel környezeti és társadalmi témákat feszeget, és hozza közel a legfiatalabb generációkhoz is, a Levegőt! című száma a klímavészhelyzetre hívja fel a figyelmet.

Moderátor: Herner Katalin, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója.

  • Időpont: 2020. február 11., 17:00–18:30 óra
  • Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Budapest, Andrássy út 98.
  • A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  • További információk és regisztráció: kovet.hu
Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: kovet.hu
Vissza
Hírfolyam