2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Naponta bemutat online egy-egy állatot a zárva tartó Schönbrunni Állatkert

Az intézmény március 11. óta nem látogatható, a bécsieknek azonban nem kell lemondaniuk az elefántok, zsiráfok és a többi állat látványáról: mindennap online bemutatnak egy-egy állatot a „Az állatoktól hozzád – Üdvözlet a Schönbrunni Állatkertből” elnevezésű akció keretében.

„Felkérjük az embereket, írják meg, melyik állat hiányzik nekik különösen, és mi kérésüket teljesítve fotón vagy videón elvisszük otthonukba az adott állatot a közösségi média és a honlapunk segítségével” – mondta el Johanna Bukovsky állatkerti szóvivő.

„Hihetetlenül sok üzenetet kapunk, melyek szebbé teszik az otthon töltött időnket. Az emberek mindennap várják a posztjainkat, a pozitív tartalmakra most igazán nagy szükség van.”

A kívánságlisták élén áll Finja, a nőstény jegesmedvebocs és Kibali, a nőstény elefántkölyök is. 

A bemutatókat mi is nyomon követhetjük a zoovienna.at, a facebook.com/zoovienna és a instagram.com/zooviennaschonbrunn oldalakon.

Fotó: Manfred Werner – Tsui /Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A bankszektor rengeteg természetpusztító projektet támogat Ollókat elő – barkácsoljunk a hulladékcsökkentés jegyében! Mennyire muzikálisak az éhes majmok? Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam