2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online programokkal vár a Föld napján az Agóra

A debreceni Agóra tudományos élményközpont, amely eddig minden évben különleges, többnapos programsorozatot indított a Föld napja alkalmából, idén a járványhelyzetre tekintettel digitálisan csatlakozik a mozgalomhoz.

A mi bolygónk – A Föld hete az Agórával címmel az élményközpont Facebook-oldalán és honlapján egész héten át a témához kapcsolódó, izgalmas írásokkal, videókkal és kvízekkel jelentkeznek – írja az MTI alapján a Hirado.hu.

Szó lesz többek között arról, hogy minőségétől függően akár 1000 év is szükséges a műanyag „eltűntetéséhez”, hogy milyen megoldást jelenthetnek a biológiailag lebomló műanyagok, de elárulják azt is, hogyan hasznosítja az Agóra élményközpont a megújuló energiák adta lehetőségeket.

Megismerkedhetnek az érdeklődők az év állataival és növényeivel, a vasárnapi kísérletből pedig megtudhatják, miért veszélyes a savas eső a mészkőhegységekre.

A témához jól illik a Facebookon nemrég indult Neveljünk növényt!-sorozat is, amelyben az Agóra néhány munkatársa mutatja be saját praktikáit, a lakásban, a balkonon vagy a kiskertben nevelt növényeit, és sok tudományos érdekességet is megosztanak a témával kapcsolatosan.

Neked ajánljuk
E-kerékpáros túrákat kínál a Duna–Dráva Nemzeti Park A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Darvak egy napja pusztai itatónál (természetfilm) Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam