2020. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

The Story of Plastic – Online vetítés és beszélgetés

Magyarországon először a Humusz Szövetség szervezésében lesz megtekinthető – online, magyar felirattal – a The Story of Plastic című vadonatúj dokumentumfilm.

A The Story of Plastic átfogó pillantást vet az műanyagszennyezés okozta válságra, bemutatva annak világszintű hatását bolygónkra és az emberek egészségére. A három kontinensen átívelő sztoriból megismerhetjük a folyamatban lévő katasztrófa színtereit: a szeméttel teli mezőket és a szeméthegyeket, a hulladékkal elárasztott folyókat és tengereket, valamint az égboltot, amelyet beborít a műanyaggyártás és -feldolgozás mérgező füstje.

Forrás: The Story of Stuff Project /youtube.com

A film 90 perces, és április 28-tól vált elérhetővé, a hivatalos vetítésre április 30-án 15:30-tól került sor, amelyet egy közös beszélgetés követett 17 órától a Zoom segítségével, a téma szakértőinek bevonásával.

 Az online beszélgetés résztvevői:

  • Kump Edina – hulladékcsökkentési szakértő, a Hulladékmentes.hu alapítója
  • Dr. Borosnyay Zoltán – a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége ügyvezető igazgatója
  • Simon Gergely – a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértője
  • Moderátor: Merza Péter  – a Humusz Szövetség oktatási programvezetője.

További információ: 
humusz.hu; facebook.com/events/677799689689893

Neked ajánljuk
Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Darvak egy napja pusztai itatónál (természetfilm) Napenergiával világító kerékpárút épül Esztergomnál A motorosok és a természet
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam