2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vírusálló fenntartható fejlődés esélyei – Online előadás-sorozat és kerekasztal

Mik a lehetőségei a koronavírus-válság nyomán kialakult helyzetben a hosszabb távú gondolkodásnak, a koronavírus hatására javultak vagy romlottak az esélyei egy fenntarthatósági átmenetnek, mit kellene tennünk, hogy a jövőben válságállóbb világot építsünk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Civil Kerekasztal a Fenntartható Fejlődési Célokért online konferenciája.

A konferencia előadásait a szervezők folyamatosan teszik elérhetővé az interneten, amiről a regisztrált érdeklődők elektronikus levélben értesülnek. A kerekasztal-beszélgetésben Zoom internetes konferenciahíváson keresztül lehet részt venni. 

A konferencia előadásai:

  • Éger Ákos, Civil Kerekasztal a Fenntartható Fejlődési Célokért: Fenntartható fejlődés és Rubik-kocka, avagy hogyan oldjuk meg az előttünk álló feladványokat?
  • Faragó Tibor, Szent István Egyetem: Nem fenntartható folyamatok, váratlan csapások és az ezekre adott válaszok: tanul(t)unk a közel- és a régmúlt eseteiből?
  • Jász Krisztina, Esély Labor Egyesület: A szegénység felszámolása a fenntarthatóság alapkövetelménye: összefüggések, célok, eszközök
  • Sipos Katalin, WWF Magyarország: Természet és ember egyensúlya: a fenntarthatóság alapja
  • Tóth Gergely, KÖVET Egyesület, Kaposvári Egyetem: Gazdasági testtömegindex? A koronavírus utáni világ alapelvei
  • Balogh Réka, Hand Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség: Koherensek-e a hivatalos fejlesztési támogatások?

Időpont:
Élő kerekasztal: 2020. május 28. 10:00– 2:00
Előadások: 2020. május 25-től felvételről elérhetők
Regisztráció: bit.ly/3e2vr7e
További információ és a kerekasztal-beszélgetés résztvevőinek listája: mtvsz.hu.

Neked ajánljuk
Zalaegerszeg a Zöld Busz Program mintaprojektjének ötödik állomása Meditatív dallamokban visszhangzik a növényekben lüktető élet Legyél te is a természet dallamainak komponistája! Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: mtvsz.hu
Vissza
Hírfolyam