2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csopaki csatangolás kövek, malmok és pincék bűvöletében

Balaton-felvidéki Nemzeti Park nyári geotúráján a déli órákban bebújhatunk a Csopak környéki erdő rejtekébe a nap heve elől, hűvös malomszobában, friss patakvízben hűthetjük magunkat, a kilátóból gyönyörködhetünk a balatoni riviérában.

A rövid geotúrán részt vevők ellátogatnak majd a Csopak felett emelkedő Csákány-hegy hangulatos erdővel borított különleges sziklavilágába, ahol természetes előfordulásban köszönnek vissza a falu házainak építőkövei. Útba ejtik a kora középkori kövesdi templomromot, a Plul-malmot, visszafelé pedig az Olaszrizling tanösvényen sétálva gyönyörködhetnek a Balatonra nyíló panorámában.

A geotúrák érdekessége, hogy mindegyik egyúttal időutazás is: ezúttal a földtörténeti középidő triász időszakába pillanthatunk bele, amikor a terület a Tethys-óceán aljzata volt az Egyenlítő vidékén.

„Megidézhetjük a végtelen víztömeget, a zöldellő nyitvatermő erdőket, dinoszauruszokat, és ősmadarakat hátán hordó szigetvilágával, élettől nyüzsgő zátonyait, és nem félünk leszállni mélységeibe, a sötétség birodalmába sem, ahol a tengeralatti vulkánosság bíbor színben izzó lávakígyói vezetnek minket” – fogalmaz a nemzeti park túraajánlója.

  • Helyszín: Csopak
  • Találkozó helye: Csopak, vasútállomás parkoló GPS: 46.974901, 17.931042
  • Találkozó ideje: 12:00 óra
  • Ár: felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő
  • További információ: www.bfnp.hu/hu/programok/
Neked ajánljuk
Levendula- és rózsanapokat rendeznek Szegeden az egyetemi füvészkertben Levendula- és rózsanapokat rendeznek Szegeden az egyetemi füvészkertben Pályázati segítségnyújtás a felelős állattartáshoz Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: magyarnemzetiparkok.hu
Vissza
Hírfolyam