2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fedezd fel Budapest növényvilágát!

Az Urban Jungle Budapest növényfókuszú városi sétasorozatot indított a fővárosban, rögtön két programmal.

Az Urban Jungle Budapest 2018-as indulása óta nagy hangsúlyt fektet a szemléletformálásra és a tudásmegosztásra. Az online és offline workshopok és tanácsadások sorát jól kiegészítik az újító szellemiségű, élményalapú városi sétáik,  amelyeken a Margitszigetet, illetve a Széll Kálmán tér környékét barangolhatjuk be, miközben megismerkedünk a helyszíneken élő főbb növényekkel is – írja a Roadster.

A Belvárosi növényvilág városi séta ötletét Dányádi Sára tavaly év végén megjelent Belvárosi növényvilág című könyve inspirálta.

A sétatársak a Széll Kálmán téren találkozva indulnak útnak a betondzsungelbe, hogy Kaszás Réka sétavezető segítségével ismerkedjenek meg a környék városi növényeivel és történelmileg fontos emlékeivel, amelyek mind hozzájárultak a városrész mai funkcióinak és formáinak kialakításához.

Miközben az érdeklődők – többek között – dézsafák, vályú- és kandelábervirágok mellett suhannak el, vagy éppen állnak meg egy-egy pillanatra, sok fontos urbanisztikai és építészeti téma is szóba kerül a növényvakság problematikájától az ehető városi növényekig.

A történetek és fák a Margitszigeten városi sétaprogram leginkább a zöld környezet tudatos formálásának fontosságáról szól. A programok célja, hogy közelebb hozza a városi embereket a természethez, és hogy az épített környezetben vegye fel a harcot az egyre nagyobb tömegeket sújtó „növényvaksággal”.

Neked ajánljuk
E-kerékpáros túrákat kínál a Duna–Dráva Nemzeti Park Az indonéz törzs, ahol mindenkinek kék a szeme (képgaléria) Látogassatok el a fák különleges világába! Medvét láttak Miskolcon (videóval) Málnatermesztés a sivatagban? Igen!
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam