2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Irány a vízpart! – Duna-parti szabadstrandok

Nyakunkon a nyárnak az a része, amikor a forróságot már tényleg csak a vízparton lehet elviselni. A Dunakanyar közelében pedig számos ismert vagy eldugott szabadstrandot találhatunk gyönyörű panorámákkal. Nem is kell jobb kedvcsináló egy dunai strandoláshoz Mohai Balázs fotóinál. 

A dunabogdányi strandot a homokos partszakasz és a lassan mélyülő víz teszi igazán vonzóvá. Szép számmal akadnak árnyékos helyek is, de csúcsidőben megeshet, hogy meg kell küzdeni értük a többi strandolóval.

Szabadstrand Dunabogdánynál Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Kisoroszinál található szabadstrandon minden megvan, amit egy folyóparti láblógatástól elvárhat az ember: víz, hegyek, hatalmas fák, gyönyörű dunakanyari panoráma és egy közel 600 méteres kavicsos strand.

Szabadstrand Kisoroszinál, a Szigetspiccnél, a Szentendrei-sziget északi végénél Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Nagymarosi szabadstrand 200 méteres, kavicsos-homokos partszakasszal és viszonylag kevés árnyékos hellyel várja a strandolókat. 

Szabadstrand Nagymarosnál Fotó: MTI/Mohai Balázs

A hangulatos, kavicsos pilismaróti partszakasz is csak arra vár, hogy a hőség elől menekülve belakjuk színes törölközőinkkel. A szemben lévő Zebegény ráadásul parádés látványt nyújt.

Szabadstrand Pilismartónál Fotó: MTI/Mohai Balázs
Neked ajánljuk
Rekordokat döntöget az Ausztrália északi tájaira beköszöntött hőhullám Keresik az év kilátóját Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk A legkelendőbb papír is lehet zöldebb? ITM: újabb klímavédelmi finanszírozási lehetőségek a Nyugat-Balkánon
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam