2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

620 túraajánlat és 2000 látnivaló a Természetjáró applikációban

Magyarország turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyvének kínálatában, amelyet az aktív kikapcsolódást keresőknek fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség, már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el, közölték.

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) 2018 decemberében jelentette meg a Természetjáró.hu mobil eszközökre optimalizált változatát, az ingyenes Természetjáró applikációt, amelyet szűk egy év alatt több mint 100 ezren töltöttek le a két nagy mobilplatformra, Androidra és iOS-re. Ez a szám 2020 augusztusára elérte az újabb mérföldkőnek számító 200 ezret.

Az applikációban 627 túra között lehet válogatni  Fotó: Shutterstock

A Természetjárón a felhasználók nem csupán a túraötletek között válogathatnak, hanem megismerhetik vele Magyarország természeti és kulturális örökségét is, hiszen a katalógusában kb. 2000 látnivaló részletes ismertetője szerepel: váraké, templomoké éppúgy, mint kilátóké vagy vízeséseké, de a balatoni strandok zöme sem maradt ki belőle. A kínálat folyamatosan bővül, így mostanra 627 túra között lehet válogatni a gyerekekkel is teljesíthető sétáktól és kerékpártúráktól a sportértékkel bíró útvonalakig.

A felületbe beépített túratervező révén, a jelzett turistautakat feltüntető térkép segítségével bárki megszerkesztheti a saját túráját, bárhol a világon. Az app mindezt olyan terepi funkciókkal egészíti ki, mint a tájékozódást megkönnyítő navigáció akár offline módban, vagy az útvonalrögzítés.

Neked ajánljuk
Bemutatkozott a Fiat első teljesen elektromos Ducato furgonja Együttműködésben a tájjal, a széllel, a fénnyel, a fákkal Viking sisakra hajazó pohárral zöldülhet a kávéipar Változatlanul vonzóak a fenntartható alapok Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam