2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeptember 11. és 13. között rendezik a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált

Idén is a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont az eseménynek, amelynek kiemelt programja a fesztiválhoz csatlakozó Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye lesz.

Székelyhidi Tamás, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál főszervezője elmondta: hat év alatt a fesztivál kísérőrendezvényei egyre népszerűbbé váltak, és mivel szinte minden művészeti ág képviselteti magát az eseményen, ezért döntöttek úgy, hogy egy átfogóbb név alatt folytatják a korábban Nemzetközi Természetfilm Fesztivál néven ismert rendezvényt.

Ugyanakkor a fesztivál középpontjában továbbra is a természetfilmek állnak. Idén csaknem 2200 nevezés érkezett a fesztiválra a világ 114 országából. Az alkotásokat a közönség hat vetítési helyszínen tekintheti meg, a fesztivál filmjeinek 80 százaléka premier lesz.

A Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén Magyarország tíz nemzeti parkja mutatja be tevékenységét, aktív turisztikai kínálatát. Az immár tizenegyedik alkalommal megrendezendő esemény kiemelt vendég az Őrségi Nemzeti Park lesz – hangsúlyozta Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

A nyitórendezvény után egy héten át kiállítás is várja az érdeklődőket a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázat díjnyertes alkotásaiból, de sok program szól a nagycsaládosoknak, akik különféle túrákon vagy éjszakai csillagsétákon vehetnek részt, a gyerekeket külön foglalkoztató sátor várja, de a nemzeti parkok védjegyes termékei közül is válogathatnak az érdeklődők. Az art mozikban és a nemzeti parkok látogatóközpontjaiban pedig az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok várják a látogatókat.

Neked ajánljuk
A bankszektor rengeteg természetpusztító projektet támogat A fürdőszobában is van tér az újrahasznosításra „Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!” – kreatív ötletpályázat A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam