2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közhírré tétetik: a Körös–Maros Nemzeti Park is csatlakozott a Nemzeti Parkok Hete programsorozathoz

A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) szeptemberben különleges túrákkal várja a látogatókat.

Szeptember 15-én, kedden 17 órától őshonos magyar háziállatokat mutatnak be a KMNPI Kardoskút-Sóstói Állattartó Telepén. Lehetőség nyílik a telepen tartott szürkemarhagulya, valamint racka és cigája juhok nyájainak szakvezetéssel egybekötött megtekintésére.

Ezen a napon az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg a Kardoskút-Pusztaközpontban található Kardoskúti Madárvonulás Múzeumot.

Szeptember 16-án, szerdán 14 órától Evezővel a Kákafoki-Bikazugi holtágon címmel szerveznek túrát Szarvason. A látogatók a vízről ismerkedhetnek meg a holtág növény- és állatvilágával.

A Körös–Maros Nemzeti Park címerállata a túzok Fotó: shutterstock.com

Szeptember 17-én, csütörtökön 17 órától medertúrát szerveznek a kiszáradt kardoskúti Fehér-tóban. A Fehér-tó medre száraz időjárás esetén nyár végére teljesen kiszárad, ilyenkor a felszínt fehér sziksó borítja. A medertúra alkalmával a látogatók szakvezető segítségével ismerkedhetnek meg a szikes tavak ritka növényeivel, például a bajuszpázsittal, a sziki ballagófűvel vagy a sziki sóballával.

A ritka madarakon kívül számos érdekes állatfaj is szem elé kerülhet, így akár a sisakos sáska, a szongáriai cselőpók vagy a réti rabló is megmutathatja magát.

Szeptember 18-án, pénteken 17 és 22 óra között Szarvasbőgés a Kis-Sárréten címmel szerveznek túrát a Sziki-tavakon. A gímszarvasok különleges nászidőszakában megtartott kirándulást madármegfigyeléssel kötik egybe. Ugyanezen a napon, 18.30 órától csillaglesre várják az érdeklődőket.

Szeptemberben mindennap 9-től 17 óráig Színpompás ősz a ligetben címmel nyugdíjasoknak szerveznek szakvezetéses túrákat a Körösvölgyi Állatparkban.  Szeptember 21–27. között Tiszta a levegő címmel csatlakozik a KMNPI az Európai Autómentes Héthez, a Körösvölgyi Állatparkban minden vendég 50 százalékos kedvezményt kap a kerékpár- és kenubérlésre. Aki kerékpárral vagy gyalogosan érkezik az állatparkba, szintén féláron vásárolhat belépőjegyet. 

Neked ajánljuk
Pályázati segítségnyújtás a felelős állattartáshoz Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából Online kvíz az európai zöld megállapodásról 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam