2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

TEDxDanubia Countdown – A visszaszámlálás elkezdődött

Október 15-én ingyenes online eseményre várja az érdeklődőket a TEDxDanubia, amelynek a célja a klímaváltozás elleni azonnali cselekvés ösztönzése.

A TED Countdown egy globális kezdeményezés a klímaválság megoldásainak felkutatására és a mihamarabbi cselekvés ösztönzésére. Célja, hogy meggyőző válaszok szülessenek legégetőbb kérdéseinkre, és ezek megoldásához hidakat építsünk az esemény résztvevői, illetve üzleti-politikai vezetőink között.

A kezdeményezéshez csatlakozva a TEDxDanubia Countdown 2020. október 15-én indítja el programjait egy virtuális esemény keretein belül, 2021 tavaszán pedig élő rendezvényt rendez a Müpában.

Előadókként olyan világhírű személyek álltak az ügy mellé, mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke; Vaurun Sivaram, a tiszta energia képviselője, fizikus, író; Vilmos cambridge-i herceg; Rose M. Mutiso energiakutató; Antonio Guterres, ENSZ-főtitkár; Johan Rockström, a Potsdami Klímakutató Intézet igazgatója; Rebecca Henderson, a kapitalizmus újragondolója; Andri Snaer Magnason történetmesélő, környezetvédelmi aktivista; Severn Cullis-Suzuki környezetvédelmi oktató és Ferenc pápa.

Az előadások által felvetett kérdések és a kezdeményezés hazai vonatkozásainak megvitatására online kerekasztal-beszélgetésre kerül sor Hodász András katolikus pap, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő és Antal Miklós humánökológus részvételével.

Az esemény fő támogatója és szakmai partnere a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, kiemelt partnerei az E.ON Hungária Csoport és az MVM.

Neked ajánljuk
Egy estére akár biokutatók is lehetünk Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben Folytatódik a településfásítási program A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Méhek végeztek 63 veszélyeztetett pingvinnel Dél-Afrikában
Tovább a forrásra: bcsdh.hu
Vissza
Hírfolyam