2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak

Az időutazó bátor kalandorok Vajdahunyad várában érkezhetnek meg 2020-ba, hogy felkutassák a lehetőségeket, amelyek segíthetnek a jövőbeli tragikus pusztulás megakadályozásában.

„Képzeljétek el, hogy – a távoli jövőben – ti már megtapasztaltátok, milyen következményei vannak a túltermelésnek, a túlfogyasztásnak, a fosszilis erőforrások kimerítésének, a természeti környezetbe való korlátozás nélküli beavatkozásnak” – ismerteti a játék kiindulópontját az izgalmas program Facebook-eseménye.

„Ti már tudjátok, amit pár száz évvel ezelőtt mi még csak sejtettünk: ahhoz, hogy a Föld nevű bolygón az élet még sokáig fennmaradjon, a fogyasztást kell csökkentenünk. Talán még van remény!”

Voltak olyan előrelátó emberek a múltban, akik gondoltak arra, hogy egyszer még szükség lesz a jól bevált hagyományos gazdálkodási módszerekre. Az ő tudásuk nem veszhet kárba, még akkor sem, ha időnként háttérbe szorul. Hogy ez a tudás a jövőben is hozzáférhető legyen, üzenetek formájában mentették el a tapasztalataikat. Keressétek a nyomaikat!

A résztvevők a múzeum kiállításaiban jelölt helyszíneken bizonyíthatják, hogy készek-e a nemes feladatra, hogy megmentsék a Földet.

  • Ajánlott korosztály: 16+
  • Ajánlott létszám: minimum 4 fő
  • Helyszín: Vajdahunyad vára épületegyüttes
    1146 Budapest, XIV. kerület Vázsonyi Vilmos sétány 2.
  • A játékon való részvételhez a tanulas@mmgm.hu e-mail-címen, a program címének megadásával lehet regisztrálni.
Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: port.hu
Vissza
Hírfolyam