2021. május 17., Paszkál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is lesz Kutatók Éjszakája!

A legváltozatosabb tudományterületek képviselőinek izgalmas, nagyközönség számára is befogadható előadásait idén a virtuális térben hallgathatjuk meg. 

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén a koronavírus miatt a megszokott szeptember végi időponttól eltérően november 27-én és 28-án lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

A természet szépsége és a környezet megóvása iránt érdeklődők bepillantást nyerhetnek többek között a klímaváltozás és a növényvilág kapcsolatába, a klímamodellek működésébe, képet kaphatnak a folyókat szennyező mikroműanyagok mennyiségéről, de a zebrapintyek tanulási szokásairól és a tigrisszúnyogok elterjedéséről is sok minden kiderül majd.

Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

Neked ajánljuk
Újra elszaporodtak a nanduk a chilei vadonban (videóval) Ember egy kutyáért, emberek egymásért (videó) Meghosszabbította országos fotópályázatát a Budakeszi Vadaspark Megérkezett a Tesla Magyarországra A járvány megduplázta a mentők feladatait
Tovább a forrásra: programturizmus.hu
Vissza
Hírfolyam