2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miért fizessünk másoknak azért, hogy sétálni vigyenek minket a városban

Bár jelenleg minden gyülekezés tilos, a vakcina már közel, és előbb-utóbb lazítások következnek majd Magyarországon is. Ha pedig a lazítás megindul, a közösségi, vezetett szabadtéri városi séta lesz az egyik első dolog, amit a kultúrát szerető embernek majd csinálni lehet.

Ahogy ezt a tavaszi kijárási korlátozás idején magyarok milliói fedezték fel újra: az önmagáért való, szemlélődő séta nemcsak kiváló kikapcsolódás, hanem teljesen környezetbarát és ingyenes is.

A vezetett városi séta teljes értékű kulturális élmény, a legjobb fajtából.

Ráadásul ha majd újra lehet gyülekezni tíz fő fölött, szabad téren, a városi séta maszkban, a távolságot megtartva is működőképes – mutat rá az Azonnali. Meglehetősen biztosnak tűnik, hogy előbb lehet majd városi sétákon részt venni, mint színházba vagy moziba menni.

A staycation, vagyis a saját élőhelyünkön való nyaralás egyébként is divatossá vált az utóbbi években. A Hosszúlépés, az Imagine Budapest és a Budastep, vagyis a Magyar Sétaszövetség tagjai pont ebben nyújtanak segítséget: tulajdonképpen interaktív, sétáló idegenvezetést tartanak Budapesten és egyes vidéki városokban, egy-egy környékre vagy témára építve.

Ilyen sétákra beváltható biankó utalványt ajándékozni 16 év felett szinte bárkinek érdemes. Büszke budaiaknak és pestieknek azért, hogy nagyobb alázattal álljanak a városukhoz, vidéken élőknek pedig azért, hogy jobban megismerjék azt. 

Neked ajánljuk
Sétaműhely a Bartókon és környékén Sétaműhely a Bartókon és környékén A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Bármilyen növényt dobhatunk a komposztra? A sportruházat is lehet etikus és fenntartható
Tovább a forrásra: azonnali.hu
Vissza
Hírfolyam