2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élő online bemutatókkal várja a közönséget a Svábhegyi Csillagvizsgáló

Az interaktív előadásokon szó lesz többek között az univerzum keletkezéséről, az exobolygókról, a Betlehemi csillag titkáról, a nézők a műsor alatt feltehetik a kérdéseiket is.

Nagy az érdeklődés az élőszavas csillagászati bemutatókra, ezért az intézmény 2020. december 13-án elindította Galaxis útikalauz című tudományos, szórakoztató előadás-sorozatát.

A sorozat decemberben négy alkalommal, valamint egy szilveszteri adással jelentkezik az interneten.

A tervek szerint januártól a vasárnapi adásokon túl majd csütörtöki estéken is csatlakozhatnak nézők az előadáshoz.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló 2019 novemberében nyílt meg a nagyközönség előtt. A Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont interaktív csillagászati élményközpontja azzal a céllal jött létre, hogy a világegyetem szépségét és a tudomány eredményeit minél szélesebb körben elérhetővé tegye az érdeklődők számára. 

Neked ajánljuk
A változó klíma hatására nem csak a kilátásaink lesznek egyre halványabbak Külföldön már elismerték, itthon is jön a Vadlovak – Hortobágyi mese (filmelőzetessel) Újrahasznosított karácsonyi díszek készítésére buzdít a Játéksziget A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam