2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Otthonról is körbenézhetünk az Aggteleki-cseppkőbarlangban

Bár a koronavírus-járvány miatt november óta zárva tartanak az Aggteleki Nemzeti Park látogatható barlangjai és turisztikai látványosságai, a modern technikának köszönhetően 360 fokos barlangi képek segítségével most távolról is megcsodálhatók a természet különleges alkotásai.

Az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjait az UNESCO Világörökség Bizottsága huszonöt éve nyilvánította hivatalosan is a világörökség részévé. Ez jól mutatja, hogy a koronavírus-járvány miatti bezártság ellenére is, most igazán különleges élményben lehet részünk a számítógép előtt ülve – írta meg a Hirado.hu.

A világörökségi jegyzékben világszerte számos barlang szerepel, ezek azonban főként az ott található emberi emlékek (pl. barlangrajzok) miatt kerültek be a megőrzendő kincsek közé. 

Az Aggteleki-cseppkőbarlangot rendkívüli formagazdagsága, viszonylagos érintetlensége és kis területen való koncentrálódása teszi kiemelkedő jelentőségűvé. 

Az Aggteleki Nemzeti Park területén több mint kétszáz barlang található, ezek közül most többen is körbenézhetünk. A képek a számítógép egere segítségével forgathatók és a görgővel nagyíthatók is.

A virtuális túra keretében megcsodálhatjuk a Baradla-barlangban az Oszlopok csarnokát, az Óriások termét, a Hangversenytermet, a Rákóczi-barlangot és a Vass Imre-barlangot.

Neked ajánljuk
Több mint 100 civil szervezet kéri a Molt, hogy ne fúrjon az Őrségben Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Együttműködésben a tájjal, a széllel, a fénnyel, a fákkal Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam