2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emma csöndje – online premiert tart a Kolibri Színház

Gimesi Dóra darabját, amely 2019-ben első díjat nyert a Kolibri Színház kortárs magyar szerzők számára hirdetett meghívásos drámapályázatán, Greta Thunberg svéd aktivista élete ihlette. 

Az előadás amellett, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a klímaváltozás égetően aktuális kérdéseire, egy különös kislány történetén keresztül mesél az egyén felelősségéről, a barátságról és a bátorságról a kisiskolás korosztálynak.

„Mivel az én életemben nagyon fontos szerepet tölt be a környezettudatos életmód, és a saját gyerekemnek is ezt tanítom, elengedhetetlennek tartom, hogy beszéljünk erről a témáról, és segítsünk a most felnövő generációnak, hiszen az ő jövőjükről van szó. Ezért nagyon örülök, hogy ez a darab itt a Kolibri Színházban színpadra kerülhet”

 – mondta az előadásról Kuthy Ágnes rendező. Emmát Alexics Rita alakítja, a további szerepekben Bodnár Zoltán, Erdei Juli, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Mult István, Nizsai Dániel, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Szívós Károly és Tisza Bea, valamint Dömötör Anna Viktória s. h. és Bósz Tamás s. h. lép színpadra.

Az előadás dramaturgja Horváth Péter, a látvány- és bábtervező Michac Gábor, a zeneszerző Sáry Bánk, a zenei vezető Kecskeméti Gábor, a zenei közreműködő Bornai Szilveszter, a koreográfus Nemes Zsófia.

  • A Kolibri Színház élő stream premierje január 16-án 15 órától a jegy.hu felületén látható.
  • Jegyek az InterTicket (jegy.hu) rendszerén keresztül vásárolhatók.
Neked ajánljuk
Egy estére akár biokutatók is lehetünk Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben Folytatódik a településfásítási program Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: szinhaz.org
Vissza
Hírfolyam