2021. március 8., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

A nettó 820 millió forintból, száz százalékban hazai és uniós támogatás segítségével megépült élménytér műszaki átadása tavaly decemberben fejeződött be, jelenleg a belső dekoráció építése és az állatok beköltöztetése van folyamatban, három indiai orrszarvú már elfoglalhatta új helyét – közölte a nyírségi megyeszékhely önkormányzatának sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

Mint közleményükben írták, az épületben helyet kapott egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, egy élőnövényes dekorációval, indiai motívumokkal és domborművekkel, műsziklákkal díszített terem,

kialakították a páncélos rinocéroszok terráriumát, egy mangrove mocsarat és cápamedencét magában foglaló tengerparti életképet, valamint a teknősöket bemutató épületrészt.

A bemutató területén a kisebbik részt a mangrove mocsár, a nagyobbat a tengervizes medence foglalja el, de a közönség számára elérhető lesz a medence alsóbb szintje is, ahonnan akril betekintőkön keresztül lehet majd a víz alatti látványban gyönyörködni – olvasható a közleményben. A beruházás részeként tervben van egy afrikai madárröpde megvalósítása is.

Az India-ház látványterve Fotó: nyiregyhaza.hu
Neked ajánljuk
A klímaváltozás is befolyásolhatta a vírust hordozó denevérek elszaporodását A Herman Ottó-tó télen (rövidfilm) Egy kis pepecseléssel megszabadulhatsz a folpacktól A Föld fölött uralmat szerző ember a „természet balesete” Újabb honlapon rendelhetünk közvetlenül termelőktől, háztól házig
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam