2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?” – online előadás

A klímaváltozás áll az Egy kis esti fizika sorozat következő előadásának középpontjában. Dr. Német Béla fizikus emberközelivé teszi a globális problémát, és sok illusztrációval, közérthető stílusban mutatja be, hogy mi vár az emberiségre.

Az előadás címe („Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”) egy hanyag, szkeptikus kijelentés és egy aggódó kérdés is egyben. Sokan gondolhatják, hogy „majd maximum egy kicsit jobban izzadunk nyáron”, ám ennél jóval többről van szó, valódi életbevágó kérdésről.

A számok mögé nézve látható, hogy akár már néhány tized fok hőmérséklet-különbség akár milliónyi élőlény életére van jelentős hatással.

Az előadás bemutatja, hogy miért fontos, hogy cselekvők legyünk a globális felmelegedéssel és az ezt követő globális klímaváltozással kapcsolatban és az ezzel járó természeti és társadalmi jelenségeket illetően.

  • Az előadást megváltott jeggyel február 21. (vasárnap) éjfélig lehet megtekinteni.
  • Jegyek február 18-án 18 óráig válthatók ezen a linken.
  • A közvetítés linkje az előadás napján kerül kiküldésre.
Neked ajánljuk
Idén a finn Lahti lett az Európai Unió zöld fővárosa Ámulat és viszolygás határán: már annyi a tenger végtelenjében úszó szemét, mint égen a csillag Gemenc – Árterek világa (természetfilm) Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: cseppek.hu
Vissza
Hírfolyam