2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?” – online előadás

A klímaváltozás áll az Egy kis esti fizika sorozat következő előadásának középpontjában. Dr. Német Béla fizikus emberközelivé teszi a globális problémát, és sok illusztrációval, közérthető stílusban mutatja be, hogy mi vár az emberiségre.

Az előadás címe („Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”) egy hanyag, szkeptikus kijelentés és egy aggódó kérdés is egyben. Sokan gondolhatják, hogy „majd maximum egy kicsit jobban izzadunk nyáron”, ám ennél jóval többről van szó, valódi életbevágó kérdésről.

A számok mögé nézve látható, hogy akár már néhány tized fok hőmérséklet-különbség akár milliónyi élőlény életére van jelentős hatással.

Az előadás bemutatja, hogy miért fontos, hogy cselekvők legyünk a globális felmelegedéssel és az ezt követő globális klímaváltozással kapcsolatban és az ezzel járó természeti és társadalmi jelenségeket illetően.

  • Az előadást megváltott jeggyel február 21. (vasárnap) éjfélig lehet megtekinteni.
  • Jegyek február 18-án 18 óráig válthatók ezen a linken.
  • A közvetítés linkje az előadás napján kerül kiküldésre.
Neked ajánljuk
Szigorú intézkedésekkel, de igazságos folyamatban érné el az ambiciózus klímacélt az Európai Bizottság Egy estére akár biokutatók is lehetünk Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: cseppek.hu
Vissza
Hírfolyam