2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?” – online előadás

A klímaváltozás áll az Egy kis esti fizika sorozat következő előadásának középpontjában. Dr. Német Béla fizikus emberközelivé teszi a globális problémát, és sok illusztrációval, közérthető stílusban mutatja be, hogy mi vár az emberiségre.

Az előadás címe („Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”) egy hanyag, szkeptikus kijelentés és egy aggódó kérdés is egyben. Sokan gondolhatják, hogy „majd maximum egy kicsit jobban izzadunk nyáron”, ám ennél jóval többről van szó, valódi életbevágó kérdésről.

A számok mögé nézve látható, hogy akár már néhány tized fok hőmérséklet-különbség akár milliónyi élőlény életére van jelentős hatással.

Az előadás bemutatja, hogy miért fontos, hogy cselekvők legyünk a globális felmelegedéssel és az ezt követő globális klímaváltozással kapcsolatban és az ezzel járó természeti és társadalmi jelenségeket illetően.

  • Az előadást megváltott jeggyel február 21. (vasárnap) éjfélig lehet megtekinteni.
  • Jegyek február 18-án 18 óráig válthatók ezen a linken.
  • A közvetítés linkje az előadás napján kerül kiküldésre.
Neked ajánljuk
Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket Felelősségteljes és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat az ARC A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Mihez kezdenél, ha a tiéd lehetne egy hétre egy új Volkswagen ID.3? Paks II.: Aggodalmak a földrengésbiztonság kérdése miatt
Tovább a forrásra: cseppek.hu
Vissza
Hírfolyam