2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izgalmas online előadás a karbonsemleges építkezés lehetőségeiről

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének Green Talk elnevezésű ingyenes webináriuma február 24-én különösen érdekes fenntarthatósági témával foglalkozik majd. Ürge-Vorsatz Diána és Joseph Marfi a karbonsemleges építési lehetőségek témáját járják körül. 

A február 24-én 15 órától megtekinthető, regisztrációhoz kötött ingyenes online előadás elismert szakembereket szólaltat meg, az építészet és a fenntarthatóság szempontjából különösen releváns témában. 

„Nettó” nulla?

A világ politikai és gazdasági vezetői a klímaváltozás elleni küzdelem tudományos „csúcsszervezete”, az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testületének jelentéseiből kiindulva döntenek a klímavédelmi célokról és a teendőkről. A legutóbbi jelentésben megfogalmazódik, hogy a jelenlegi tervezési módszerekkel, eszközökkel és kivitelezési technológiákkal, építőanyagokkal megvalósíthatók a „nettó nulla” épületek. Mire várunk tehát?

  • Előadó: Ürge-Vorsatz Diána, a CEU Környezettudományi és Politikai Tanszékének professzora

Mit tehet az építőipar?

A karbonsemlegesség megvalósítása az egyik legkomolyabb történelmi kihívás az emberiség számára. 2030-ra az építészeti célpont világos és matematikailag megalapozott. Pontosan mit tud tenni ma az építőipar a kivitelezési folyamatok és az üzemeltetés során a karbonkibocsátás minimalizálásáért? Mit várunk az építőanyag-ipartól? Kik lesznek a legfontosabb segítőtársak?

  • Előadó: Joseph Marfi, LEED Fellow, WELL AP & WELL Faculty, GGP
Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
A zöldhidrogén legnagyobb baja, hogy sokkal drágább, mint földgázból előállított testvére Íme, a négy új természeti Világörökség-helyszín (képekkel) Csodák szigete, Madagaszkár (természetfilm) Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam