2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online előadás a tyúktartás, a méhlegeltetés és a komposztálás rejtelmeiről

A Rákospalotai Biokertész Kör előadásain gyakorló szakemberek és gazdák ismertetik tapasztalataikat, ezzel bátorítva az érdeklődőket, hogy maguk is elinduljanak „az élelmiszer-önrendelkezés kicsiny ösvényén”.

„Nagy súlya lenne ezeknek az apró lépéseknek, ha kertjeink nem csupán pihenőkertek lennének, hanem a helyi, saját élelmiszer-fogyasztás kicsiny, kreatív, örömteli szigetei. Szerintem ezt az életmódot tudatosan felvállalni, és amit lehet csinálni, egyre bővülő körökben, felér egy alulról jövő változással” – olvasható a szervezet meghívójában.

A Biokertész beszélgetőkörök most következő előadásában Vidéki Aranka osztja meg  városi tyúktartással kapcsolatos tapasztalatait. Hogyan kezdjünk bele, mit olvassunk, milyenek a helyigények, honnan szerezzünk takarmányt, mit etessünk, milyen összetételben?

A beszélgetés második részében a programsorozat szervezője, Barta Ildikó avatja be az érdeklődőket a vízhasználattal kapcsolatos fortélyokba, a vízgyűjtés, a szürkevíz alkalmazásába, de szóba kerül a mulcsolás, az ágnyesedék-készítés, a lufa- és kolbásztökök termesztése, valamint a színes szirmokban pompázó méhlegelő kialakítása is.

Neked ajánljuk
A természet- és zenerajongókat idén is várja a természet operaháza Vad Indonézia 1. rész – Pápua elveszett világai (természetfilm-sorozat) A használt ruhákban rejlő mesés lehetőségek bűvöletében Hazánkig is elért az amerikai erdőtüzek füstje Ismeretlen vírusokra bukkantak egy tibeti gleccser jégmintáiban
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam