2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Ha mézet akarsz gyűjteni, ne rúgd fel a méhkast” – online előadás

A KRE-ETK Teremtésvédelmi Műhely (Ökogyülekezeti Mozgalom) és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai „Ökoestek” címmel március folyamán is folytatódnak az online térben.

A sorozat következő programja Vásárhelyi Tamás biológus előadása lesz „Ha mézet akarsz gyűjteni, ne rúgd fel a méhkast” címmel.

Az esemény beharangozója felidézi: 2018 óta ez a negyedik tavasz, amikor a természetet védő emberek egyre táguló köre tesz valamit a beporzók napja (március 10.) felhívásának jegyében. Régóta tudjuk, hogy a háziméhek bajban vannak, tehát a méhészek is bajban vannak, tehát a mézet fogyasztó, mézzel ízesítő, fűszerező, mézzel gyógyító (és gyógyuló) emberek is bajban vannak.

Ez közismertebb, mint az, hogy a virágos növények és a rovarvilág több mint 100 millió éve folyó, egymást feltételező evolúciójába (koevolúció) is beleszólt az emberiség.

Az előadásban száraz tények és szaftos hírek keverednek (a nektárfogyasztók világából), és segítenek, hogy közösen gondolkodjunk tovább.

Fotó: Ökogyülekezeti Mozgalom/facebook.com
Neked ajánljuk
A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Októberben különösen ideje van a javítgatásnak Biomimikri, avagy van mit tanulnunk bolygónk zseniális élőlényeitől (videó) A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: okogyulekezet.hu
Vissza
Hírfolyam