2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet ellentámadása – új kiállítás a Koreai Kulturális Központ virtuális galériájában

Jun Gildzsung dél-koreai fotográfus környezeti problémákkal foglalkozó munkáit mutatja be idén elsőként a budapesti Koreai Kulturális Központ pandémiás kiállítássorozata.

A Koreai Kulturális Központ tavaly ősszel indított online kiállításfolyama a koronavírus-világjárvány társadalmi, gazdasági, pszichológiai hatásainak vizsgálatára vállalkozik; olyan, a koronavírussal felerősödő aktuális és egyetemes problémákat tematizál, mint az izoláció, kizsákmányolás, társadalmi egyenlőtlenség és klímaváltozás – közölte az MTI-vel a Koreai Kulturális Központ.

Jun Gildzsung A természet ellentámadása című tárlata a környezetszennyezés és a klímaváltozás problémáira hívja fel a figyelmet. A művész internetről összegyűjtött sajtófotókat értelmez át nagyítással, újrafotózással és műanyag pellettel, azaz újrahasznosítható, préselt műanyag szemcsékkel, hogy ezekkel a munkáival is üzenjen a világ vezetőinek.

A műanyag a modern civilizáció alapanyaga, másrészt azonban a talaj és az óceánok fő szennyező forrása, Jun Gildzsung ezért paradox módon használja ikonikus környezeti katasztrófákat felsorakoztató képein.

Jun Gildzsung: Olajmadár Fotó: kcconline-exhibition.com

Az ausztrál és amerikai erdőtüzeket, az olvadó sarki jeget és más tragikus környezeti eseményeket rögzítő kiállítás záró képein politikai döntéshozók műanyag darabkákkal kirakott portréi is láthatók, mások mellett Emmanuel Macron, Mun Dzsein, Narendra Modi, Angela Merkel és Orbán Viktor képmása is. A műanyag szemcsékkel kirakott arcok a politikusok felelősségét hangsúlyozzák a környezetvédelem terén – áll a közleményben.

Az online tárlat a Budapest Fotófesztivál programjaként április 30-ig tekinthető meg az intézmény virtuális galériájában.

Neked ajánljuk
Sétaműhely a Bartókon és környékén A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Külföldön már elismerték, itthon is jön a Vadlovak – Hortobágyi mese (filmelőzetessel) A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam