2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Világraszóló rövidfilmpályázat a környezetünk megóvásáért

A környezettudatos gondolkodás elősegítésére hirdettek rövidfilmpályázatot „Shoot4Earth – Forgass a Földért!” címmel. A filmkészítő maraton résztvevőinek mindössze 24 óra áll rendelkezésükre a filmjük elkészítésére. A beérkezett pályaműveket mások mellett Szabó István Oscar-díjas filmrendező zsűrizi.

A szervezők szerdai közleménye szerint a magyar kezdeményezésű versenyt amerikai, ázsiai, ausztrál, európai és magyar filmesekkel, környezetvédőkkel összefogva hirdetik meg április 17-re.

A rendezvény célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során.

A szervezők a verseny kezdetén, a rajt pillanatában időzónánként több elemet ismertetnek, melyből egy elemet kötelező beépíteni a versenyfilmbe.

A filmkészítő játékra bárki a világ bármely részéről jelentkezhet. Nevezési díj, korosztályi és technikai megkötés nincs. A film lehet élőszereplős rövidfilm, videóklip vagy animáció. A részt vevő stáboknak – melyek akár egyszemélyesek is lehetnek – maximálisan egy perc hosszúságú filmekben kell felhívni a figyelmet arra, hogy a mindennapokban odafigyeléssel, takarékossággal, tudatossággal mit tehetünk környezetünk megóvásáért.

A 24 órás maraton az időzónák figyelembevételével egyszerre, egy időben zajlik a világon. Regisztrálni a verseny kezdetéig, a verseny hivatalos weboldalán (https://shoot4earth.org/) lehet.

Neked ajánljuk
Folytatódik az e-biciklis pályázat: ezúttal szeptember 10-ig várják a dokumentumokat Regényes természet – Eredményt hirdettek a környezetvédelmi irodalmi pályázaton Fesztivállal ünneplik az újrateremtő kreativitást Kongóban Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam