2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élőszobor-bajnokságot hirdetett a Trash Art

Az idén először megvalósuló versennyel – az élő szobrokkal, a szobrok történetével, az újrahasznosítható anyagokból készülő installációkkal – a szervezők új színt, újfajta értelmezést és hangulatot szeretnének adni a Trash Art Magyarország programnak.

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál kisérőrendezvényeként megvalósuló Trash Art Magyarország célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladéktermelésből fakadó környezetterhelésre és annak mérséklésére, kiemelten az újrahasznosításra és újrahasználatra. A programban részt vevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a 21. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira.

„Az élő szobrokkal célunk egy kicsit megállítani az időt a Fesztivál tereiben és felhívni a figyelmet a rohanó világ árnyoldalaira”, így például az online térrel kapcsolatos függőségeinkre, a túlfogyasztásra, a pazarló életvitelünkre vagy az egészségtelen étkezési szokásainkra  – olvasható a verseny kiírásában.

A versenyre egyének és csoportok jelentkezését is várják, utóbbi esetben elvárás, hogy az élő szoborcsoport valamilyen természet- vagy környezetvédelmi témát, élethelyzetet dolgozzon fel!

A szervezők külön díjazzák a fesztivál tematikájához illeszkedő szobrokat, szoborcsoportokat, három szempont alapján – jelmez, ötlet, előadásmód – 200-500 ezer forint erejéig.

Neked ajánljuk
Digitális agrárforradalom Magyarországon Nem léphetsz kétszer ugyanabba a kiállításba: folyton változó tárlat vár a Balatonnál EcoPunk – egy fesztivál a hétköznapi környezetvédelem jegyében A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: godollofilmfest.com
Vissza
Hírfolyam