2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miért sikertelen a klímaváltozás elleni harc? – Online előadás

A klímaváltozásról szóló izgalmas, tudásalapú előadással kedveskedik az érdeklődőknek a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

A „Nem középiskolás fokon…” című rendezvénysorozat keretében ezúttal dr. Vasárus Gábor geográfus, a KRTK Regionális Kutatások Intézetének munkatársa tart előadást „Miért sikertelen a klímaváltozás elleni harc?” címmel.

Ahogy a programajánló rámutat: bármit is teszünk, a Föld klímája, ahogy eddig, úgy ezt követően is változni fog. Azonban ez a változás optimális esetben jól behatárolható keretek közt mozog. Mint egy golyó a félkörívű mederben, gurul jobbra is, balra is, de közben mindvégig az egyensúlyi tartományon belül marad. Ha viszont túl nagyot löknek rajta – és közben az ellensúlyokat is kiiktatják a rendszerből –, akkor az ingadozási medréből kibillenve gyorsan megindul a lejtőn.

A jó hír ugyanakkor az, hogy ezt elkerülendő, bármikor változtathatunk az életmódunkon.

A geográfus végigkalauzolja a nézőket azokon a folyamatokon és okokon, amik a klímaváltozás felgyorsulásához vezetnek, és amelyekből látszik, hogy olykor a környezetszennyezéshez vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Arra, hogy miért nem reális a filmekben látott apokaliptikus világvége képe, és hogy a tudósok helyett miért az átlagpolgárok lehetnek a valódi hősök a klímaváltozás felgyorsulása elleni küzdelemben, mindenki megkaphatja a választ, ha megtekinti dr. Vasárus Gábor előadását.

Az előadás április 15-én 17 órától érhető el ezen a linken.

Neked ajánljuk
Levendulás-templomos geotúra Dörgicsén Levendulás-templomos geotúra Dörgicsén A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) A műanyaghulladék az invazív fajok terjedéséhez is hozzájárul
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam