2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Háromnapos programsorozat várja a Gemencbe látogatókat a pünkösdi hétvégén

A Pörbölyi Ökoturusztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek várják a kirándulókat. 

A gemenci erdei vasúton egyéves szünet után a felújított Rezét gőzös is közlekedik – közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.

Az erdei vasúton naponta öt szerelvény közlekedik Pörböly és Lassi állomás között, napi két alkalommal pedig gőzmozdony vontatású nosztalgiaszerelvény is elindul.  

Mindhárom napon szabadon látogatható a vadmegfigyelő, a Gemenc kincsei című kiállítást védettségi igazolvánnyal lehet megnézni.

Vasárnap szervezik meg a Kerülj erdőt erdésszel! című gyalogtúrát, amely a gemenci erdőt, az erdészek munkáját ismerteti meg a résztvevőkkel, hétfőn délelőtt 11 és délután 3 óra között öt alkalommal indulnak lovas fogatok az ökoturisztikai központtól.

Vaddisznók a gemenci erdőben
Fotó: MTI/Sóki Tamás
Neked ajánljuk
Az ürömi állatotthonba vitt állateledelt Orbán Viktor Awaken – Barangolás a Föld körül (filmelőzetes) Hiába fenntartható egy ruhadarab, ha nem kívánatos A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam