2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges programokkal készül a Szent Iván-éjre a Fővárosi Állat- és Növénykert

A Szentivánéj az Állatkertben program a nyári vakáció indításaként, hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a csillagászati nyár kezdetén. 

A Szent Iván-éji hagyományokat felelevenítő estén az állatkertben a tűzé, a fényeké és az éjszakai állatoké lesz a főszerep. A Somogy Táncegyüttes táncosaival a tűzugrást is ki lehet majd próbálni, emellett a csillagos égbolt rejtelmeit is megismerhetik az érdeklődők.

Az esti programon a kert több pontján fényfestés nyújt egyedi látványt, a sétautak mentén pedig lámpások, fényfüzérek vezetik majd a látogatót egyik programhelyszíntől a másikig.

Emellett lesznek planetáriumi vetítések és távcsöves bemutató is.

Az állatkert MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a programok között szerepel még esti fókashow és elefánttréning, arcfestés, ökohangszer és fluoreszkáló álarc készítése, szerelmi jóslás, bátorságpróba, előadás a mítoszokról és a totemállatokról, valamint boomwhackers- (ütőshangszerként használt hangolt csövek) bemutató is.

Fotó: www.zoobudapest.com
  • Időpont: június 25. 19:00–24:00
  • További információk és jegyvásárlás: www.zoobudapest.com
  • Facebook-esemény: facebook.com/events/4058985684147793
  • Az állatkerti Szent Iván-éj programjait, a hatályos jogszabályok szerint, csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a felügyeletük alatt lévő 18 éven aluliak látogathatják.
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam